maanantai 27. kesäkuuta 2016

Tutussa Cornerstone-seurakunnassa oppia saamassa

Voi jukra, olipa vahva opetus meille jo tutuksi tulleessa kansainvälisessä Cornerstone-nimeä kantavassa seurakunnassa!  Niin uskaliasta puhetta, että saarnaaja kysyikin aina välillä hymyillen seurakunnalta, että vieläkö te tykkäätte minusta :) Toki tykättiin, kun totuutta rakkaudella meille puhui! Sitä me tarvitsemme. Monelle tuli siinä hiostuksessa ihana ja tarpeellinen hengellinen hiki ja niin ne ilonkyyneleet valuivat minunkin silmäkulmistani. Vahvaa puhetta totteliaisuudesta Jumalalle ja siitä, kuinka sitä kautta myös siunaukset ja vastuu Jumalalta lisääntyvät. 
Yläkerrassa on seurakunnalla runsaat tilat!

Ihana alku sunnuntaille siis tällä viikolla. Jumalanpalveluksen jälkeen viihdyimme jälleen kerran huomattavan pitkään juttelemassa kirkkoväen kanssa. Tällä kertaa sain keskustella erään pariisittaren kanssa ranskaksi ja vaikken kaikkea aina ymmärtänytkään enkä itse selittää osannut, oli minulla mahtava apu vierelläni, tuttu rouva Coloradosta joka käänsi ja tuki yrityksiäni. Oli luksusta saada tällainen ystävällinen kielikylpytuokio turvallisessa ympäristössä! Kyllä tämä tästä taas lähtee!

Pois lähtiessämme myös pastori ja hänen perheensä tervehtivät meitä niin lämpimästi jälleen. Ihana kun huomaavat keitä kirkossa käy. Harmi vain, ettei kaikkien kanssa millään ehdi yhdellä tai useammallakaan kerralla kunnolla jutella. Jospa tänä kesänä olisi taas kesäpicknic tiedossa...pitääpä kysäistä! Siellä tuli rauhassa rupateltua useamman seurakuntalaisen kesken ja jaettua eväitä.

Lounaalle päädyimme - meillä on täällä ollessamme yleensä tapana syödä sunnuntailounasta kirkon jälkeen ravintolassa - Golfe Juanin huvivenesatamaan yhteen sen lukuisista ravintoloista, Tripadviserin suositusten houkuttelemana. Noh, tämä oli hyvästä listasijoituksestaan huolimatta vähän huti, mutta saimme ihan kelpo aterian kuitenkin ihanassa, ihanassa viilentävässä merituulessa auringonvarjojen alla. Ei valittamista - no, ei muutenkaan ole eikä pidä olla. Vanhat sanonnat istuvat tiukassa :)

Sunnuntainen oppi on kantanut jo heti hedelmää meidän perheessämme. Me kaikki koimme sen henkilökohtaisesti koskettavaksi ja olemme hyvin kiitolliset tästä kristittyjen yhteydestä josta täälläkin päin maailmaa saamme nauttia. Se luo pohjan täällä ololle, sillä ilman seurakuntayhteyttä olisi kuiva ja janoinen olo. Maailma ei kuitenkaan kaikista ihanuuksista huolimatta pysty pitämään meitä elossa ja tyytyväisinä sisältä - oli ympärillä vaikka kaikki maailman katoavat rikkaudet. Uskon pohjalta voimme iloitakin terveesti. <3