maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannusaattoa aurinkopedillä kahvia siemaillen

Teimme uuden aluevaltauksen: vuokrasimme yksityisrannalta aurinkopedit varjolla! Ei me tällaisiin oltu koettu mitään tarvetta koskaan ennen - eikä haluakaan - mutta viime kesänä kerran eksyimme tämän kyseisen paikan terassille iltapäiväjätskille ja kahville pojan kanssa. Siinä raikkaassa merituulessa istuskellessa tuli seurattua yksityisrannan elämää ja tuli todettua, että homma näytti aika helpolta ja ihmisetkin varsin tavallisilta. Ei liian eksklusiivista. Joskus voisi yllättäen tuollaistakin kokeilla ehkä...

Noh, nyt sitten juhannusaattona 36-asteen kuumuudessa hikoillessamme Välimerenranta alkoi vetää vastustamattomasti puoleensa ja päätimme kokeilla josko mahtuisimme moiselle rannalle kellimään ja kokeilemaan. Juhannusjuhlan kunniaksi, ikäänkuin. Otettiin varmuuden vuoksi kuitenkin kaikki normivarusteet mukaan autoon jos päätyisimme sittenkin ns. karvalakkipuolelle.

Saavuimme paikanpäälle juuri lounasaikaan ja pedit varattuamme, aloitimme lounastamalla ravintolan viileällä terassilla ihan kelpo-lounaan. Nizzansalaattia, ankanrintaa, mustekalarenkaita, pastaa ja tuoretta kalaa paistettuna. Se kelpasi enemmän kuin hyvin meille. Väki oli tavallista ja moni oli siellä ilmiselvästi vain ruokailemassa.

Tyydyttävän lounaan päätteeksi siirryimme sitten mukaville ja pehmoisille aurinkopedeillemme lempeään ja miellyttävästi auringon poltetta lieventävään merituuleen turkoosien suloisten kankaisten varjojen alle. Aaaah, tuntuipas hauskalta kun tarjoilija toi juomia, jätskiä ja kahvia. Käytiin uimassa, vesikävelyllä rantaviivalla ja muuten vain pönöttämässä rantavesissä pojan kanssa viilentäviä Välimeren aaltoja vastaanottamassa. Oli ihanaa ja stressitöntä! Osa luki kirjojaan, veti nokosetkin. Vietimme näin kolmisen tuntia ja minä olisin viihtynyt pidempäänkin.


Kokeilu oli varsin onnistunut. Tuumimme, että tätähän voisi harrastaa useamminkin. Tavarat, auto ja iho olivat kaikki huomattavan ei-hiekkaiset tällaisen visiitin jäljiltä verrattuna tavanomaiseen rantakäyntiimme. Rannalla oli oma suihkukoppi ja ravintolan vessat ihanan siistit ja tilavat myös vaatteiden vaihtoon. Oli myös helpottavaa kun ei tarvinnut kantaa ja raahata rantatelttoja, -tuoleja, -pyyhkeitä, -juomia sun muita parkkipaikalta kuumassa hiekassa tarpoen leirille eikä etsiä sopivaa rantaleiripaikkaa.

Kesäkuinen Välimeri oli superhelteestä huolimatta vielä mukavan raikas. Veteen mennessä vesi tuntui peräti kylmältä! Odotas kun saapuu heinä-elokuu, niin veden lämpötila on sellaisissa lukemissa ettei uinti välttämättä juurikaan viilennä ellei satu olemaan hyvin tuulista. Oma ihanuutensa kyllä sellaisissakin lämpötiloissa. Nyt oli kuitenkin oikein miellyttävää kun olo kevent
yi uinnin myötä. Emme ole vielä oikein tottuneet näihin 30+ lämpöasteisiin tämän kesän osalta.