maanantai 22. kesäkuuta 2015

Whoo-hoo, aurinko, tuuli ja Välimeri!

Kesä on alkanut. Ajomatka tänne etelään sujui mukavasti: yksi yö laivassa, yksi hotellissa ja viimeinen junassa. Joka paikassa ihan etelä-Saksan Lörrachia myöten oli aika viileätä, ellei peräti kylmää. Vasta Ranskaan päästyämme lämmöt kohosivat yli 20 asteen ja etelässä oltiin sitten jo 26 asteessa vaikka oli iltamyöhä kun tänne saavuttiin.

Talo oli juuri sellaisessa kunnossa kuin oletimmekin eli kaikkialla rakennuspölyä enemmän tai vähemmän, rakennustarvikkeita siellä täällä - tosin järjestyksessä, mutta kummiskin. Tilanne oli kuten arvata saattaa remonttia tehdessä.

Saavuttuamme talolle, minä normaalisti alan touhottaa hurjalla energialla paikkoja kuntoon, kukkia ruukkuihin, siivousta, kokkausta, mitä vain ja kaikkea yhtäaikaa varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, mutta nyt oli toisin. Kaaduin päiväunille heti ekana päivänä ja siivous tuntui ylivoimaiselta. Olin levon tarpeessa, joten eikun lepäämään vain. Valittelin tätä vähän perheelle, mutten sitten tarttunut luudanvarteen ennenkuin alkoivat voimat kunnolla palata. Pari päivää siihen meni ja nyt alkaa jo innostaa puuhastelutkin.

Tänään vietimme 4-5 tuntia rannikolla Frejusin rannalla isovanhempien kanssa. Oli aivan ihanaa; viileä voimakas merituuli viilensi lähes kolmenkympin lämmöt iholta ja niinpä vietimmekin siellä sitten kunnon tovin. Aallokko oli melkoista eikä mereen sen vuoksi oikeastaan olisi tarvinnut köpötellä lainkaan, kun jo vesirajassa sai sellaiset tyrskyt päälleen, että kastui mukavan raikastavasti yltympäriinsä. Siellä kompuroi aallokon tyrskeissä yksi jos toinenkin naurussa suin. Tulipahan nyt sitten aloitettua kesä perinteisellä olkapäiden ja selän polttamisella. En näytä pääsevän kesän alkuun muulla konstilla, vaikka se on aina yhtä tuskallista, mutta jotenkin riemuisaa samaan aikaan: nautin siitä tunteesta, kun ihollaan tuntee menneen päivän tuulen ja auringon. Se on jotenkin oudosti riippuvuutta aiheuttavaa.

Jotain häikkää kännykän ja tietokoneen välillä, joten en saa viimeisimpiä kuvia ladattua tänne blogiin. Laitan kunhan kommunikaatio välineiden välillä alkaa taas pelata. Lieneekö syynä kylän huonot mobiiliyhteydet. Hidasta elämää siis :)

Toivon kovasti koti-Suomeen myös pian kesäisiä lämpöjä!