maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kielikurssi Cannesissa

Kävipäs hienosti. Tyttärelle etsittiin tekemistä ja kavereita kesäksi ja tulimme sitten siihen lopputulokseen, että ranskankielenkurssille voisi hänen olla hyödyllistä osallistua. Varasimme paikan, maksoimmekin etukäteen, mutta vähän jännitti se, mitä lopulta löytäisimme perille saavuttuamme.

Kurssitilat ovat vanhassa ja jonkin verran rähjäisessä - tosin yhä toimivassa - katolisessa koulussa Cannes La Boccan alueella vähän etnissävytteisessä ja resuisessa naapurustossa. Kurssin sivuilla mainittiin, että kurssipaikka on tällainen kristillinen koulu, mutta asiaan ei sen enempää paneuduttu.

Tänään tyttöä sitten ekan kurssipäivän lopulla noutaessamme huomasimme iloksemme koulun pihassa auton, jossa loisti kristillinen takaikkunatarra. Vaikutti hyvältä, vaikka täytyy kyllä sanoa, etten tiedä tästä organisaatiosta yhtään sen enempää kuin mitä juuri googlasin eli katoliselta näyttää ja maailmanlaajuiselta. Se mikä asiassa ilahdutti erityisesti on tietysti se, että taitaa myös kurssin pitäjissä olla julkikristittyjä! Aina vain mukavampaa.

Tytöllä oli ollut hyvä aamupäivä uusien tuttavuuksiensa seurassa, tosin ope taisi useamman kerran huudahtaa hänen kohdallaan vastauksen kuultuaan "Mon Dieu!". Onneksi tyttö otti sen silmin nähden positiivisesti. Lisäksi ope itse kertoi eräässä harjoituksessa "J'adore mon Dieu" että sillä lailla mukavasti ovat asiat tällä haavaa. Eiköhän hän siellä ole hyvissä käsissä :)

Kurssin jälkeen vietiin tyttö - ja itsemme, heh - Astoux et Brunin mereneläväravintolaan syömään lounasta. Kello oli jo sen verran, että tavalliset ranskalaisessa ajassa elävät ravintolat alkoivat sulkemaan lounasoviaan, joten niihin ei ollut menemistä. Astoux et Brun tarjoilee onneksemme ruokaa non-stop ja pääsimme heti mukavaan ulkopöytään aterioimaan. Osterit olivat jälleen aivan oivallisen raikkaita! Toinen alkupalamme oli vain 4,50e hintainen; Crevettes Gris eli 100g minikokoisia harmahtavia supermaukkaita katkarapuja.