tiistai 9. kesäkuuta 2015

Juhlaputken päätteeksi Ranskan talon emäntä saa rentoutua

Remontti etelässä yli 30 asteen helteessä sen kun jatkuu, vaikka sen tuli olla alkuperäisten suunnitelmien mukaan valmis tänään suunnilleen. Se jatkuu ehkä jopa kaksi viikkoa vielä, näin olemme ymmärtäneet. Sen jälkeen taidamme vielä pyytää heitä hoitelemaan makkarin katon (sen joka putosi lähestulkoon syliimme taannoin klo 5.00 aamuyöstä). Homma venyy siis oletettavasti reippaasti.

Noh, ei tosiaankaan hätiä mitiä. Tässä työaikataulun viivästyksessä piilee erittäin hyviäkin puolia, meitä on Ranskassa nimittäin vastassa pölyisen ja suurelta osin käyttökelvottomassa kunnossa olevan talon lisäksi appivanhemmat, joiden kestitseminen muuttuikin yllättävän helpoksi tälle neljien kesäjuhlien uuvuttamalle emännälle. Kesäterassimme sekä grillin ollessa täysin poissa käytöstä sekä olotilojen ja keittiön täysimittaisen käytön rajoittuneisuuden vuoksi "joudumme" turvautumaan ulkopuoliseen kokkaukseen. Voi voi. Eikun ravintoloihin rentoutumaan heidän kanssaan! Myös yhdessäolemiset on pitkälti järjestettävä ainakin päiväsaikaan muualle kuin Emmanuel-talollemme pölyisissä portaissa ramppaavien ja metelöivien työmiesten vuoksi. Oikeastaan aika nappi juttu :)

Odottelemme jo kovasti matkaan pääsemistä. Autokin tuli vaihdettua vähän luotettavampaan vuosimalliin, joten jos se kestää kuten toivomme, ehkä mikään osa ei hajoa tänä kesänä ainakaan autosta, kuten viimeisinä parina kesänä on yllätykseksemme meille käynyt. Nähtäväksi jää - ja Korkeimman kädessä tai vähintään sallimuksessahan kaikki on. Turha hätäillä.

Jos säät sallivat, suunnittelemme jälleen lounastavamme automatkalla piknik-tyylisesti tien poskessa tai lepopaikoilla. Se on meistä mukavaa ja virkistävää. On hauska pakkailla ja ennakoida tilanteita, joihin voin sitten valmistautuneena vetäistä välineet kassista. Suunnittelu on puoli ruokaa tässäkin.

Tänä vuonna olemme valinneet ja onnistuneet varaamaan yölaivan ja -junan, jotka lyhentävät matkantekoa mukavasti, kun kilometrit senkun vilistävät ohitsemme porukan ja kuskin koisatessa. Kun tiistai-iltana kotoa lähdemme, niin perjantaina iltapuolella meidän tulisi olla perillä talon ovella. Eli kolme päivää pitäisi kulua. Joskushan olemme tehneet matkaa viisikin päivää!

Vielä jatkuu tämä juhla- ja valmisteluputki. Mukavia kesäjuhlia kaikki tyynni eli iloisin mielin tässä valmistellaan, vaikka kiirettä on pitänyt :)