maanantai 25. toukokuuta 2015

Pikapyrähdys remonttiasioissa

Kyllä oli ilahduttava pitkä viikonloppu Provencessa, kaikesta kiireestä ja talon rakennuspölyistä huolimatta!

Teimme pikareissun rakennustöiden valvonnan sekä rakennusneuvotteluiden vuoksi. Ajelimme kaikki päivät tukka putkella ees-taas eri kaupunkien välillä etsimässä milloin mitäkin remontissa tarvittavaa tuotetta.

Etukäteisennusteiden vastaisesti aurinko helli meitä reippaasti yli 20 asteen lämmöillä joka päivä, niin että miehen leikkikaluksi vuokrattu avoauto pääsi palvelemaan mitä täydellisimmin. Ajelumme oli oikeastaan siis aika mukavaa jopa! En ollutkaan koskaan ennen ajanut avoautossa, mutta hauskaahan se tietysti oli kun asioita toimittaessa saa samalla päivetystä ja raitista ilmaa sekä nuuhkia alkukesän huumaavia tuoksuja. Poika leikki takapenkillä Batmania innoissaan viitta hulmuten. Tukka kaikilla pörrössä siis koko loman!

Ensimmäisenä päivänä saavuimme Nizzaan jo aamukymmeneltä suunniteltuamme, että päivä tulisi olemaan työntäyteinen heti ensiminuuteilta - vaan toisin kävi. Hyvin pian lounastettuamme totesimme yllätykseksemme, että helatorstai onkin pyhäpäivä myös Ranskassa ja kaikki kaupat ovatkin suljettuina! Näin siis tulimme yllätetyiksi Ranskassa, jossa harva arkipyhä on kokemuksemme mukaan todellakaan enää pyhäksi erotettu! Noh, ei muuta kuin poika pääsi rannalle ja minä hauskalle kirpparille joka ihanasti osui kohdallemme tienvarressa. Sieltä tarttui mukaani tämä alla näkyvä söötti aiempaan kirppariastiastooni sopiva tarjoiluastia! Aurinko porotti mahtavasti tälle niitylle asettuneelle toritapahtumalle, joku monsieur lauloi niiiin ranskalaisia kappaleita mikrofooniin kirpputoriyleisön ja myyjien iloksi, moni myyjä pisti tanssiksi ja minua niin hymyilytti :) Että pääsinkin sinne nautiskelemaan!Löysimme tulevalle terassillemme romanttisen hassun ruusureliefisen tummanruskean valurautaisen pienen allas-hana-taustalevy -yhdistelmän sekä samanväriset ulkovalaisimet. Toivotaan, että eivät tunnu liian kitchiltä ja/tai tummilta terra cotta -laattojemme kavereina. Ei ollut onneksi kallista, joten tiedä vaikka ilkeäisi joskus sitten vaihtaa parempaan jos alkaa kaduttaa. Pääasia on, ettei "puutarha"hanan vesi valu suoraan terassilaatoille, vaan tulee johdetuksi viemäriin ainakin pääosin.

Koska keittiömme oli remontin vuoksi lähes käyttökelvoton, käytimme ravintoloita niin lounaalla kuin päivälliselläkin. Tuli syötyä siis vähän liikaa, kuten niin usein Ranskassa meille tuppaa tapahtumaan, ikävä kyllä. Ahmiminen ja ahneus eivät ole tavoiteltavia asioita, mutta näin nyt kävi että ruokailut menivät vähän överiksi alkupaloineen, pääruokineen ja jälkiruokineen, kun matkakin oli niin lyhyt, ettei arkimaista eloa kerinnyt muodostua. Nyt sitten kiristetään vyötä kotomaassa jälleen.


Kesäisen näköinen artisokkavuoka-alkupala Chez Hugossa Seillansissa. Hugo on sympaattinen ja suurenmoinen kokki joka loihtii kauniita ja suussa sulavia luomuksia tajuttoman kohtuuhinnalla ihanassa pikkukylän rauhallisessa - mutta yhä suositummassa ja suositummassa! - ravintolassaan. Hugoa voimme kehua kenelle hyvänsä! Michelinin listausta "hintansa väärti"-kategoriaan Hugolle odotellessamme nautiskelemme tästä löydöstä niin kauan kuin pöytään vielä pääsee lyhyellä varoitusajalla.


Chez Hugo sijaitsee kauniin Seillansin kylän laidalla.

Palasimme kotiin nahka kärähtäneenä, masut pullottaen - todellakin vähän liikaa - ja tyytyväisinä työmme tuloksiin. Seuraavaksi juhlitaan Suomessa tyttären yo-juhlat, toisen tyttären konfirmaatio, pojan synttärit ja sitten vaihteeksi auto-laiva-juna -yhdistelmällä suunnistamme kohti etelää remontin keskelle kesälomaa viettämään, missä meitä odottavat isovanhemmat jo valmiiksi kesään asettuneina.