sunnuntai 31. elokuuta 2014

"Tämä on juuri sitä mitä odottaa voi"

...totesi talonmiehemme, kun kuuli vakuutusyhtiömme toimista.

Talonmiehemmehän se varoitteli meitä jo heti alkuun, kun talomme vahinkoja aloimme pohtia. Meiltähän putosi sementtistä sisäkattoa alas makuuhuoneessamme yön aikana melkein syliin. Silloin hän totesi samantien, että ranskalaiset vakuutusyhtiöt ovat erittäin hankalia.

Ottaessamme yhteyttä vakuutusyhtiöön, emme siis oikein tienneet mitä odottaa ja lähdimmekin keskustelemaan yhtiön kanssa hyvin vähin odotuksin. Siksi olikin yllätyksemme suuri, kun vakuutusyhtiö niin auliisti korvasi sisävaurioita talossamme. Siinä vaiheessa vain ihmettelimme, että mitäköhän tuo talonmies mahtoi tarkoittaa hankaluudella, hommahan luisti päin vastoin vähintään yhtä sujuvasti kuin kotimaassa.

Ehkä nyt viimeisimmän uutisen myötä olemme lähempänä tilannetta, jota talonmies tarkoitti. Odottelemme nyt saavamme kopion paperisesta vakuutusyhtiön selonteosta vielä. Ehkä siitä selviää jotain mikä nyt on jäänyt pimentoon. Tiedä vaikka kaikki olisikin ihan ymmärrettävää paperin luettuamme.Mieltä lämmittävä kuva. Gourdonin kylän risti kylään saavuttaessa.