perjantai 29. elokuuta 2014

Aviva-vakuutusyhtiöstämme soitettiin

...koska he haluavat ilmeisesti lopettaa talomme - siis juuri meidän talomme -  vakuuttamisen!

On minusta sinänsä jo aika outoa, että sopimus lopetetaan noin vain toimintaansa jatkavan yhtiön taholta, mutta syyn kuultuamme olemme entistä äimistyneempiä: olemme kuulemma hakeneet liikaa korvauksia! Luvassa on kuulemma rangaistuksia jos tahdomme jatkaa heillä. "Rangaistuksia", mitä ihmettä? Onkohan se vain hurjalta kuulostava sana bonusten menetykselle...Noh, sama se.

Hmmph, kaikki hakemukset olemme tehneet koska meitä on siihen heidän taholtaan kehotettu (itse asiassa paikallinen virkailija-madame henkilökohtaisesti jopa täytti meille hakemuslomakkeen ainakin yhteen, ellei seuraavaankin hakemukseen). Tietysti Avivassa aivan itse ovat myös päättäneet kaiken korvaamansa meille korvata, peräti heidän oman eksperttinsä ystävällisellä avustuksella ja asiantuntemuksella, joten selitys vakuutussopimuksen päättämiselle kuulostaa ainakin meikäläisen korvaan varsin kummalliselta.

Mitä lie tapahtunut paikallistoimistossa, kun tällainen puhelinsoitto on pitänyt tehdä. Vähän outoa myöskin, että tieto tuli puhelimitse eikä paperilla. Noh, katsotaan. Ehkä pitänee hakea muualta sitten uutta sopimusta, alangolla on kuulemma ihan hyvä yhtiö jota jo meille kerittiin ystävän taholta suosittelemaan.

Riitelemäänhän emme tahdo ryhtyä. Mitä sitä turhaan päätään seinään lyömään. Varmasti heillä on syynsä - vaikka syyt eivät meidän järkeemme kävisikään. Paikalliseen "logiikkaan" tämä varmasti sopii ihan hyvin ja jos vastapuoli katsoo asiaa aivan kummallisesti, ei siinä meidän logiikkamme auta, sen olemme huomanneet aiemminkin omituisiin asioihin Ranskassa törmätessämme. Siinä on vaarana, että vastapuoli oikein suuttuu, jos menee selittämään sitä, miten itse näkee asian ja siihen ranskalaispuolen rakettiräjähdykseen ei oikein totu joten mieluummin pysyttelemme turvaetäisyydellä konflikteista, etenkin kun tämä tuskin tulee meille edes kalliiksi.

Kun vaihdon aika tulee, vaihdamme samantien "serenity"-paketista aivan superperusvakuutukseen, joka juuri ja juuri kattaa lain vaatimukset. Pidetään vähän sitten sukanvarressa siltä varalta, että joku paikka hajoaa ennemmin kuin laittaisimme näiden yhtiöiden varaan toivoamme. Noh, toivohan on joka tapauksessa Herrassa, joten senkin puolesta meille käy hyvin tämä, että vähennämme roimasti vakuutus"suojaamme". Herran kädessä kaikki on ja jos osa tai kaikki maallisesta omaisuudestamme menee, siihen on hyvä syynsä. Siihen luotamme vakaasti.

Tulipahan jotain puuhaa kattoremonttisuunnitelmien etenemistä odotellessa. Koskakohan sitä sitten käydään siellä vakuutuskaupoilla. Jouluna ehkä?

Kuva piristykseksi tähän loppuun