perjantai 21. maaliskuuta 2014

Olisiko nyt se kesä käsillä

- jolloin ajamme Espanjaan kotikylästämme?

Ei sillä, että olisimme Provenceen ja Ranskaan kyllästyneet, mutta kun nuo mahdollisuudet ovat niin moneen ja matka lyhyt ja kesä pitkä (vaikka ei se kyllä pitkältä lainkaan tunnu, vaan päin vastoin!).

Siitä saakka kun oivalsimme, että mökkimme sijainti etelä-Euroopassa tuo meidät ihan päivän ajomatkan päähän "vaikka mistä", olemme silloin tällöin kuvitelleet erilaisia retkiä Välimeren ympäristöön. Tiesimme toki, että ensimmäiset vuodet mökillä menisivät omilla nurkilla pyöriessä, mutta kyllä jossain vaiheessa saattaa alkaa menojalkaa vipattamaan ja silloin on kiva ottaa kurssiksi vaikka Espanja, johon emme ole oikein päässeet koskaan tutustumaan sen paremmin. Pariin otteeseen olemme Barcelonan kaupunkivilinässä käyneet, mutta muuten espanjalaisuus on jäänyt aika vieraaksi.

No nyt olemme vilkuilleet karttaa ja miehellä on jo ajoreitti katsottuna. Ajamme ehdottomasti läpi cassoulet-alueen. Hän tahtoisi saada tätä aitoa possu-papu-makkara-ankka-pataa sen kotiseuduilla omien kokkailujensa malliksi - uskon, että tämä on se johtotähti tässä matkassa :) Ravintolakin on jo katsottuna: Maison de Cassoulet Carcassonnessa! Reissun ajankohdaksi on valikoitunut kesäkuun puoliväli, luultavasti juhannusviikko. Silloin ei pitäisi olla vielä liian kuuma kiertää paikkoja sitten määränpäässä..

Matkassa riittää vielä suunniteltavaa, mutta sen verran tiedämme, että päätimme yöpyä ajomatkalla Ranskan puolella, vaikka hyvin voisi ajaakin saman päivän aikana ihan Espanjaan saakka. Matkanvarrella pistäydymme jHs. katsastamassa kuuluisan rantakaupungin, Saintes-Maries-de-la-Merin, jonne perinnetieto kertoo Maria Magdalenan kera muun seurueen Jerusalemista rantautuneen kun heidät ajettiin pois Jeesuksen ristiinnaulitsemisen jälkeisissä kristittyjen vainoissa. Paikka ja tarina kiehtoo meitä, joten tottahan toki pistäydymme, kun kerran ohi olemme ajamassa. Arles taitaa valikoitua yöpymiseen.

Suunnitelmissamme tähtäämme Välimeren rannikolle rajan tuntumaan, Costa Bravalle. Mielessä siintää jokin kaunis pieni valkoiseksi kalkittu kalastajakylä, jossa mukava pieni ja rauhallinen hotelli voisi toimia majapaikkanamme pari yötä. Katsotaan, löytyykö sellaista. Vähän suurempi kaupunki, Girona, näytti kuvissa hurmaavalta, joten sinne taidamme yrittää pistäytyä myös.

Mutta tätä ennen on pääsiäinen Ranskassa sekä hankkiutuminen kesänviettoon autojunaa hyödyntäen. Niitäkin tässä jatkuvasti hiljalleen työstämme.

On mukavaa, että on innostavia suunnitelmia. Herra sitten päättää, mitkä saavat toteutua - jos mitkään. Sille yritän aina jättää tilaa. Vaikka asiat kuinka kivoilta meistä kuulostaisivat, Herra tietää parhaiten, mikä on kaikkien kannalta parasta. Siihen luottaen on mukava edetä niin matkasuunnitelmissa kuin elämässä yleensäkin. Ei tarvitse runnoa mitään oman tahdon mukaan, aina on hyvä niin tai näin, kun on aidosti vapaa - vaikka välillä tulisikin takkiin vähän tai enemmänkin. Mutta asia on myöskin jännästi niin, että sitä vähemmän nuo pettymykset pääsevät satuttamaan, mitä enemmän jättää Herran huomaan.

Eli: Herran huomaan ja Herran rauhaa kaikille, niin matkahaaveiden, -suunnitelmien kuin koko elonkin suhteen! Sitä toivon sydämeni pohjasta. Vapautta, luottamusta ja rauhaa. Että niissä saisimme pysyä.