maanantai 21. lokakuuta 2013

Terveisiä etelä-Ranskan lempeästä alkusyksystä

Reissu oli virkistävä, kuten aina. Siitäkin huolimatta, että suuri osa matkasta meni flunssasta toipuessa, kerkisimme koluamaan kirpputorilla, ruokailemaan ravintoloissa, kokkaamaan kotona ja nauttimaan auringosta, hoitamaan vakuutusasioita, neuvottelemaan remonttimiesten kanssa ja siivoamaan sekä korjailemaan taloa. Aika ei tullut pitkäksi.

Äitini oli lahjoittanut meille jo kesällä Helena Petäistön kirjan Nizzasta, Cannesista ja Biarritzista. Silloin tällöin pistäydymme näet myös Cannesissa ja Nizzassa omasta pikkukylästämme. Reissu houkuttaa erityisesti, jos näyttää siltä, että rannikolla olisi huomattavasti lämpimämpää kuin ylhäällä kylässämme.

Kirjasta tuli tällä kertaa tutkittua erityisesti Cannesin kohtuuhintaisia ravintolasuosituksia, sillä vaikka kuinka olemme Cannesin kujille vieraitamme vieneet ja ravintoloissa yrittäneet syödä, hyvää kohtuuhintaista ruokapaikkaa ei ole osunut kohdallemme - ennen kuin nyt tämän kirjan ansiosta. Tällä reissullamme kokeilimme Petäistön suosittelemaa Aux Bons Enfants -bistroa hyvällä menestyksellä. Sieltä saimme oivan lounaan alkupaloineen päivineen. Vasikanmaksa balsamicokastikkeessa kera oivallisten ja lukuisten lisukkeiden oli oikein iloinen yllätys. Myös tarjoilijamme ammattimainen ja hienotunteinen ote asiakaspalveluun oli vaikuttavaa ja miellyttävää. Voimme suositella lämpimästi muillekin! Niin kirjaa kuin tuota ravintolaakin.

Cannesissa koimme myös viikon lämpimimmän päivän, noin 24 astetta, jossa kelpasi kääriä hihaa ylös D-vitamiinin toivossa. Oi, että olin kiitollinen jokaisesta minuutista auringossa! Istuimme rantakadulla katukioskikahvilassa ja imimme aurinkoa kuin kuivat sienet vettä, välillä huokaillen ihastuksesta. Hassua oli seurata, kuinka samaan aikaan toisten ottaessa aurinkoa bikineissään rantahietikolla, välillä uimaan pulahtaen, monet muut kulkivat lähes talvivarusteissa, kuten esim. eräs paikallinen madame joka asteli laivastonsinisessä talvihuopatakissaan viereisellä promenaadilla. Tosin, huopatakkisella oli tekotimanttikoristeiset varvastossut jaloissaan, eli ei nyt ihan talvitamineet ehkä kuitenkaan! Tämän vuodenajan - ja Cannesin ilmapiirin - outouksia.