keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ainahan se on mielessä - meijän kylä
Aamuni alkavat säätietojen tarkistuksella. Meteo France on oiva väline, jolla saa eteensä tarkat ja tiuhaan tahtiin päivittyvät säätiedot meidänkin pikkukylästämme.

Nyt siellä on koko loppuviikoksi luvattu 25 astetta ja aurinkoista. Kuvittelen, miltä se tuntuikaan kun aamulla oli aina aurinkoista. Aika kivalta.

Aamurutiineihini kuuluu myös valvontakamerakuvien vilkaisu. Ihan vain, että miltä siellä terassilla näyttäkään tänään auringon noustessa. Sama muuttumaton terassinäkymä parine kuivine ruukkukasveineen, mutta kiinnostaa yhä vain vilkaista niin aamuisin kuin iltaisinkin. Nyt siellä oli kissa tepastellut kameran ohitse. Kamera lähetti lähikuvaa kissankarvoista. Tässä taannoin kissa oli onnistunut kaatamaan yhden ruukkukasveistamme. Nyt se makaa vähän surullisen näköisenä maata myöten. Ehkä tänään illalla "talonmiehemme" käy sen nostamassa pystyyn.

Nelisen viikkoa seuraavaan matkaamme jHs. Suunnittelemme jo innolla syyslomaa. Selaamme kirpputoritarjontaa, mietimme ruokapaikkoja, arvuuttelemme säätilaa jne. Ensisijaisesti kuitenkin talo tulee siivota. Lähtö Suomea kohti kesällä tapahtui hautajaistunnelmissa - kirjaimellisesti - joten lomakotimme ei jäänyt ihan niin siistiin kuntoon kuin olisin toivonut. Nyt syysloma alkaakin siis kunnon siistimisellä. Sekin on silti kivaa puuhaa: ikkunat auki, saippuan tuoksua ja tuoretta ilmaa sisään! Siivousvahvistukseksi saamme mukaamme äitini, joka rakastaa tätä taloa luultavasti yhtä paljon kuin mekin.