maanantai 20. toukokuuta 2013

Rivieralla sataa

Täällä kotona vielä pakkaamme kesää varten ja nautimme kesäilmoista. Samaan aikaan kesäkohteessamme Provencessa sataa ja lämpötilat liikkuvat 15-18 -asteen tietämillä.

Toukokuisten Cannesin filmifestivaalien aikaan kuulemma sataa hyvin usein, kuulimme eräältä paikallistuneelta suomalaiselta jo vuosia sitten. Ei sillä, että filmifestivaalit ja siellä tähtösten kastuminen minua kiinnostaisivat. Tieto on jäänyt mieleen, sillä olen ollut niin kauan kuin muistan, täysin lääpälläni pitkään kuumaan kesään ja tuollainen sadekausi poikkeaa käsityksestäni Rivieran kesästä. Kyllä se siis ohi menee eikä välttämättä merkitse kylmää kesää.

Hyvänä puolena tässä sadekaudessa näen sen, että terassimme kasvit, kukkaset ja yrtit saattavat säilyä siis elossa saapumiseemme saakka! Viime vuonna menetimme aika monta kukkasta alkukevään hellekauden johdosta. Nyt siitä ei liene huolta.

Jännä nähdä, millainen kesäkuu meillä tulee olemaan. Viime vuonna saavuimme vasta lähempänä kuun puoliväliä kylään. Nyt availemme ovia siellä jo aivan kesäkuun alussa. Oletan keskivertopäiviä, 18-21 -asteen tienoilla ja viileähköjä iltoja, kuin Suomen kesässä. Viime vuonna sää alkoi lämmetä ronskisti jo ennen kesäkuun loppua ja helle sitten kerran alettuaan jatkui tosiaan koko kesän pitkälle ohi meidän lähtömme elokuun alussa. Kuumin aika oli oikeastaan vasta edessäpäin, kun me jo lähdimme syksyä kohti takaisin pohjoiseen!