maanantai 20. toukokuuta 2013

Lähtökuopissa uuteen kesään Emmanuelissa

Kotona nurkat täyttyvät nyssyköistä ja siivous hankaloituu päivä päivältä. On hotellilaukkua, laiva-, juna- ja autolaukkuja, talolle vietävien tavaroiden laukkuja, eväitä, lääkkeitä, uusia ja vanhoja vaatteita, kenkiä...- ja muistilistoja! Listoja listojen perään. Yksi talonvahdille, yksi isovanhemmille, monta meille pakkausavuksi ja jokaiselle perheenjäsenelle oma lista ennen matkaa tehtäviä hommia varten jne.

Kyllä tämä tästä selkiintyy, mutta sitä ennen tahti kiihtyy kuun lopun lähestyessä.

Pakatessa intoilemme uudesta kokemuksesta, joka meitä odottaa Saksasta lähtien. Ensikertaa ajamme auton junaan osana matkaamme. Hampurista Bolzanoon matkan on tarkoitus käydä mukavasti junavaunussa kellien. Odotamme sitä innolla. Monta vuotta olemme jo posottaneet moottoriteitä niin Saksan kuin Alankomaidenkin kautta etelää kohti ja taas takaisin. Se on aika hermostuttavaa ja puuduttavaakin parin ensimmäisen kerran jälkeen.

Onpas hauska nyt tänä vuonna vaikka pelata perheen kesken pelejä sen sijaan, että silmä tarkkana vahdataan liikennettä Saksan moottoriteillä ja seisotaan iänikuisissa liikenneruuhkissa juuri siellä, missä matkan olisi olettanut kulkevan joutuisasti! Useana vuonna Saksan läpi on näet ollut hankalinta päästä jatkuvien tietöistä johtuvien pullonkaulojen vuoksi. Jonot matelevat ja väki kyllästyy, aikataulut venyvät ja ajopäivät tuntuvat erityisen raskailta. Nyt on siis ehkä toisin!