lauantai 27. helmikuuta 2016

Kuvia Provencen helmikuustaNäin upeaa keltaista tuottaa Mimosapuut. Tuoksu on hunajaisen kevyt ja miellyttävä. Mimosoista osa kukki jo joulunaikaan tänä vuonna, tässä leudossa talvessa. Muutenkin jotkin mimosat taitavat kukkia useaan otteeseen vuoden mittaan, mutta yleensä täkäläiset metsät syttyvät keltaiseen kukkaan vasta helmikuun tienoilla, jolloin myös Mimosa-festivaaleja juhlitaan. Niin nytkin. Suuri määrä ihania keltaisia keväisiä kukkia kukkii pitkin metsämaastoa ympäri Rivieraa ja sitä suojaavia kukkuloita.Eräänä aurinkoisena päivänä ajelimme kohti Cannesia lounas mielessä. Meri kimalsi niin upeasti ja aurinko lämmitti lähestulkoon Suomen kesälämpötiloissa, että teimme äkkipysähdyksen ja päätimme käydä lounaalle johonkin hiekkarannan yksityisranta-tyyppisistä turistimaisista ravintoloista - oli ruoka sitten millaista vain. Aurinko kruunaisi kyllä senkin. 

Nopea googlaus Tripadvisoriin ja selvisi pari parasta. Päädyimme juuri siihen, johon katse oli autosta tarttunutkin L'Alban viihtyisän näköiselle aurinkoiselle avoterassille näihin ylläoleviin maisemiin. Rannalla joku kävi jopa uimassa, moni kasteli jalkojaan tai vain lekotteli aurinkotuoleilla viinilasi kädessään.

Me kävimme ruokapöytään. Että oli uskomattoman ihanaa istua siinä auringossa ja meren tuoksussa! Homma meni vielä niin hienosti, että ruokakin oli enemmän kuin kelvollista, kuten myös ystävällinen ja ammattimainen palvelu. Kaikki oli tuoreen ja itse valmistetun oloista ja erittäin maukasta. Mukavan simppeliä mutta ajatuksella tehtyä ja kaunsita. Hintakin yllätti meidän positiivisesti. Ei valittamista - vaikka eihän sitä nyt muutenkaan pitäisi mistään elämässä valittaa, mutta noin niinkuin sanontana :)

Erittäin mukava yksityiskohta: Poika kun tykkää bolognese-pastasta, kysimme saisiko hän tupla-annoksen, koska listalla oli vain lasten annos. Tarjoilijatar sanoi, että kyllä se on aika iso ja varmaan riittää ja jollei riitä, he antavat lisää kunhan vain pyydämme! Oli hieno palvelu senkin suhteen. 

Suosittelemme lämpimästi tätä L'Alban terassia ihanana aurinkopäivänä lounaspaikaksi jos liikutte Cannesin hiekkarantojen tienoilla! Tässä talven kosteuden kasvattamaa kaunistusta kivipintaan. Ihanat sävyt piti tallentaa kuvaan. Oltiin kävlyllä Tourettesin kylästä Fayenceen - ihan minimatka, mutta tulipahan jotain liikuntaa. Molemmat ovat kauniita pikkukyliä joissa on aina mukava käyskennellä. Molemmista löytyy lisäksi hyvät ruokapaikat. 


Tässä maalaus erään kampaamon käytävässä Vidaubanin kylässä, jossa pistäydyimme pikaisesti hakemassa lämpöä ja kahvia. Siellä oli peräti 24 astetta lämmintä! Aamulla tarkistettiin säätiedotuksesta, missä on lämpimintä ja päätettiin lähteä sinne kaffelle. Tuonne sitten päädyimme ihanan provencelaisen maalaisajelun päätteeksi. Itse kylä ei ollut kovin kummoinen, mutta aurinko pelasti tilanteen. Olen aivan lääpälläni lämpöön.  Tällaiset ihanuudet kurottautuivat Speracedesin pikkukylässä omakotitalon pihan muurin ylitse kadulle. Sitruunat ja appelsiinit puissa riemastuttavat minua joka kerta, niihin en tunnu kyllästyvän. Joskus toivon saavani vielä poimia hedelmiä suoraan keittiöön talvipuutarhasta, aaaah.