keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Suhteellisuuden tajua

Niin se remontti yhä jatkuu - vaikka sen tuli olla alunperin valmis noin viikko ennen saapumistamme kesäksi talolle. Syitä on ollut muutamia, mutta silti meitä ihmetyttää.

Miehet ovat kyllä oikein mukavia ja muuten luotettavia ja työn jälki on välillä jopa hämmästyttävän hyvää. Ainahan sitä jokin ei mene ihan putkeen, mutta suurelta osin homma on pelannut ällistyttävän hyvin - paitsi tämä aikataulun venyminen. Luulisin, että he olivat yrittäneet nielaista liian monta työmaata kerralla ja äijiä riitti meille liian vähän työmäärään nähden. Useammalla miehellä olisivat olleet valmiita jo ajat sitten, luulen minä.

Nooh, ei tässä valiteta, ei. Suhteellisuuden taju tässä tuppaa välillä katoamaan. Olemme saaneet silti viettää superlämmintä kesää jo monta viikoa täällä etelässä - vaikkakin pölyisissä ja meluisissa ympyröissä ja pienessä stressinpoikasessa silloin tällöin. Ehkä meille jää jopa pari viikkoa aikaa viettää lomaa talolla ilman työmiesten mäiskintää! Parin viikon loma on oikein oiva juttu.


Mäiskinnän tuloksena meillä on tämä hana kera "suihkulähteen" eli ihan vain roiskesuoja suomeksi :) Kiva se on eikä ihan niin kitchin näköinen kuin alunperin pelkäsimme! Kukko-hana ostettiin ihan varta vasten terassille jo ajat sitten kevättalvella. Onneksemme työmiehet löysivät tälle sopivan lisäosan, jotta se istui taustaansakin. Luulisi ihan että tuo kukkaisteemainen rinkula kuuluisi pakettiin, vaan eipä kuulunut alunperin. Ilman sitä kukko olisi jäänyt käyttämättä. 


Iltakävelyllä eilen kylän laella. On ihanaa kun kylään syttyvät vanhanmalliset katuvalot etelän kuumaan ja pimeään yöhön. Ei noilta kaduilta olisi mikään kiire kotiin ellei alkaisi väsyttää jossain vaiheessa. 


Kylän kattomerta. On se vaan hyvä, että suositaan näitä ikivanhoja rakennusmateriaaleja ja kierrätystä! Voih, miltä tämänkin näyttäisi jos oltaisiin lähdetty sille tielle, että uutuuksia lisäiltäisiin kylän maisemaan, huh sentään; eri värisiä pelti- ja muovikattoja kenties. Aarggh. Olen aina ollut konservatiivi rakennushommissa jos puhutaan vanhoista rakennuksista ja täällä kantani on vain vahvistunut. 

Konservatiivi olen muutenkin ja muissakin asioissa, mutta näköjään yhä edellen niin myös rakennuspuuhissa :) Kun on jättänyt arkkitehdin hommat, sitä ei aina oivallakaan miten kiihkeästi tiettyihin asioihin suhtautuukaan ennenkuin joutuu kasvotusten pitkästä aikaa rakennus- ja remonttipäätösten kanssa. Näissä olosuhteissa minusta kuoriutuu ehta korjausrakennustyyppi! Hauska tavata vanha tuttu :)