perjantai 19. syyskuuta 2014

Talo talvikuntoon

Saimme vihdoin hankittua lentoliput syyslomaksi. Pitkän vatvomisen päätteeksi.

Lyhyt pyräyshän se on, mutta kyllä siinä 4-5 päivässä jo rikkinäiset räystäät muovittaa talveksi. Mies käy liikeneuvottelussa Sophia Antipoliksessa ja samalla reissulla saamme nämä hommat tehtyä. Tosi hyvä. Näin lyhyeksi ajaksi ei muuten olisi oikein raaskinut lähteäkään.

Tämä syksy on ollut niin vauhtia täynnänsä, että emme olleet lainkaan huomanneet että talolta tuleva kuva-stream oli pysähtynyt jokin aika sitten luultavasti jopa pariksi viikoksi! Aivan tavatonta, ettemme tuollaista taukoa havainneet. Normaalisti seuraan uteliaana säätilaa, auringon nousua ja laskua yms. mutta nyt en pistänyt ollenkaan merkille informaation puutetta. Onneksi talonmiehemme käväisi paikalla ja kytki sähköt päälle ja nyt kuvat taas kulkevat. Kiitollisena totesimme, että talolla on kaikki hyvin, vaikka meidän katseemme herpaantuikin hetkeksi.

Se, että emme ole silmäilleet talon tilaa päivittäin, ei tarkoita tokikaan sitä, ettemme sinne kaipaisi. Onhan sinne jo ikävä, eikä ikävää yhtään lievitä se tieto, että etelässä meidänkin kylässämme on vielä 25-28 asteen lämpötilat! Tosin nyt taitaa ukkostaa. Toivottavasti räystäät eivät niele aivan litrakaupalla sitä ukkosrankkasade-hanat auki -vettä.


Ukkonen lähestyy kattoja...


Tuntuupa hassulta puhua talvesta, kun kotimaassakin on vielä niin aurinkoista ja lämpöistä eikä Provencessakaan syksyä tuovat viileät tuulet ole vielä päässeet puhaltelemaan lainkaan. Kyllä sitä kuitenkin täytyy talven tuloon varautua kunnei talo oikein nyt vettä pidä tässä muodossaan.

Rempparintamalla ei mitään uutta. Etsimme vaihtoehtoisia taitajia remontillemme. Paras olisi ehkä löytää suomalaiset luotettavat ja tuttua kieltä puhuvat tekijät, mutta mistäs sellaiset nyt tähän äkkäisimme. Harva uskaltautuu ranskankieliseen ympäristöön hommailemaan... Katse kohdistuu englanninkielisiin palveluihin netissä.


Salonki talvivalossa viime talvena. Odottaa uutta väriä seinään...aika haastava tuo marseille-klinkkerin väri. Mutta tämä ongelma tulee ratkaistavaksi vasta kun ollaan kattohommista vapauduttu. On aikaa pohtia :)