maanantai 18. elokuuta 2014

No nyt tuli hintatarjous kattotöistä

...ja se on aiiiivan liian suolainen meidän kukkarollemme! Jonnekin ovat hävinneet ne sanalliset arviot, joiden pohjalta lähdimme tätä alunperin edes harkitsemaan.

Saapa nähdä miten tässä vielä käy. Mitä jos laitetaankin muovipussi talon ylle aina talveksi, heh.

Ongelma tarjouksissa lienee se, että noilla main ollaan luultavasti totuttu siihen, että ulkomaalainen talonomistajahan ui rahassa, joten pyytää voi mitä tahansa. Mutta me emme ui rahassa. Sitä heidän on hyvin vaikea varmasti käsittää. Luulevat ehkä, että me yritämme huijata heitä saadaksemme alhaisepia hintoja kun kyselemme edullisemman vaihtoehdon perään.

Niin, ja aikatauluista ei ollut vielä mitään puhetta. Rakenneinsinööriäkin pitää sitten vaivata, jos päästään hinnasta sopuun. Se varmaan taas kestää... Eiköhän tässä ruveta ihan suosiolla tilaamaan syyslomalentoja. Kyllä näissä neuvotteluissa vielä tovi vierähtää, epäilen. Kerkiämme aika varmasti viettää ihan hyvin syysloman ja kukaties joulunkin Provencessa ennenkuin talo on käyttökelvottomasti avattu. Se on ihan kivaa. Laitetaan sitten ne terassin suojamuovitkin syyslomalla paikoilleen.

Muistuu tässä rakennusprojektin alkaessa mieleen eräs suomalaispariskunta, johon törmäsin sattumalta omassa supermarketissamme kesän lopulla. He olivat Ranskassa talonrakennuksen loppusuoralla ja kertoivat että tässä vaiheessa usein rankasti kaduttaa että hommaan oli ryhdytty. Minua kaduttaa jo nyt, eikä olla edes aloitettu hommia!

Onneksi mies sanoi, että hän hoitaa neuvottelut ja että tämä on juuri sitä mitä olettaa voi. Niinhän se varmasti onkin, oli maa mikä tahansa. En silti itse jaksaisi vääntää. Onneksi hän jaksaa. Minä niin toivoisin vain rauhallista elämää, mutta jos talon pitäisi pysyä kuivana, vähän levottomuutta on nyt siedettävä.

Noniin, eikun Lufthansan lentotilannetta tarkistelemaan!


Syys saapuu ja uuniruoat alkavat kiehtoa. Mieleen nousee, mitä Ranskassa voisi laittaa jos syyslomalla sinne pääsemme....Supermarketistamme saa vitosella (siis todellakin viidellä eurolla!) mahtavaa tuoretta lihaisaa ja vapaana juossutta kanaa, keltainen rasvainen nahka ja mehukas paistotulos aina - takuulla! Fool proof. Vähän oliiviöljyä ja merisuolaa pintaan kera mustarouhepippurin. Tässä myös salviaa keittiön ikkunan yrttipenkistä. Joitain vihanneksia ja mustia pikkuisia nizzalaisoliiveja padan pohjalle ja homma on hanskassa.

Alan päästä tunnelmaan :)