maanantai 2. kesäkuuta 2014

Lähtökuopissa

Taas kun pakkaamme kesän automatkaa varten, kaaos kasvaa päivä päivältä lähes epätoivoon ajaen ja tavarakasapaljous ruokahuoneessa (se on kätevästi talon keskellä) sen kuin tiivistyy, kunnes tavarat juuri ennen h-hetkeä siirtyvät oikeisiin laukkuihinsa ja laatikoihinsa. Tykkään näet nähdä kokoamani tarvikkeet pitkin pakkausoperaatiota. Nyt olemme siinä vaiheessa - pari päivää kun on enää aikaa autoon siirtymiseen - että osa kasoista on jo siirtynyt lopulliseen matkustussijaintiinsa, jonka mukavana oheistuotteena ruokahuoneemme lattia- sekä pöytäpintaa alkaa paljastua pitkästä aikaa. Pian pääsee taas imuroimaankin, huh helpotusta!

Eilen saatiin kokoontaitettava "suksi"-boksi auton katolle ja auto pestyä. Kokoontaitettava (tosin vain pituuden suuntaisesti) boksi on muuten erittäin hyvä lisä autojunamatkustamisessa. Kun täyttää boksin joustaviin kasseihin pakatuilla tavaroilla, junaan siirryttäessä boksin saa nopeasti tyhjennettyä auton takaistuimille ja koko komeuden sujautettua sisälle autoon siinä vaiheessa kun matkustajat kävelevät junaan. Vain kuskille tarvitaan tilaa autossa enää siinä vaiheessa. Ilman tällaista taittuvaa "ihmettä" meillä ei olisikaan mitään asiaa junaan suksiboksin kanssa.

Vähän väliä tulee vilkaistua netistä, että mihin keliin sitä sitten mahdetaan saapua. Määränpäässämme paistaa 10-vuorokauden sääennusteiden mukaan aurinko ja lämmintä pitäisi olla n. 27-32 astetta. Ihan sopivaa minulle, vaikkakin taitaa olla keskimääräistä lämpimämpää kuin yleensä kesäkuun alussa. Toivon, että ennuste osoittautuu oikeaksi. Se olisi oiva alku kesälle. Luut heti lämpimäksi - ja etenkin talo kuivaksi parin viime viikon sateiden jäljiltä!

Vielä on keksittävä mitä veisimme naapurinrouville, jotka ovat talonmiehemme mukaan uskollisesti hoitaneet kadunvarsikasvejamme. Jotain suomalaista olisi mukava ojentaa... googletus tuotti tuloksena mm. suomalaisia marjahilloja. Niitä varmaan kyllä, puolukkaa vaikka. Lisäksi googletus tuotti tulokseksi glögiä! Sitä voisimme pakata tosiaan jo joululahjoituksia varten kun kerran autolla kulkee näppärästi. Samantien keksin hankkia pari pulloa suomalaista marjalikööriä Vikingin tax-freestä lahjavarastooni, jota olen tottunut pitämään yllättävien lahjanojennustarpeiden varalta. Tiedä sitten kenelle ne päätyvät, mutta onhan noita ulkolaisia rakennusmiehiä ja auttajia tässä ympärillä aika liuta jo. Joulun tullen niille löytyy varmasti joku kohde. Hamsteri sisälläni hyrisee tyytyväisenä tällaisen varautumisen ansiosta. Jo ajatuskin saa tyytyväiseksi. Ranskan kaapissa odottelee jo pari Mariskoolia ja Kastehelmi-tuikkua.

Nyt vain perhe terveeksi. Miehelle nousi kuume ja pikkupoika potee vatsaansa.  Jollei mies tokene pian, minä saatan joutua ensi kertaa rattiin Ruotsissa. Onneksi siellä on hyvät ja selkeät tiet. Kyllä tämä tästä. Kunhan selvitämme torstaisen Ruotsin läpiajon, muut suunnittelemamme päivät ovatkin tänä vuonna sitten huomattavasti helpompia.

Herran haltuun!