perjantai 11. huhtikuuta 2014

Ukkosta tiedossa lentopäiväksi

Kylän kattoja, näkymää terassiltamme
Katselen yhä uteliaana päivittäin kylämme sekä sen lähitienoon säätiedotuksia. Usein etsin parhaat lämmöt ja paisteet erinäisten kylien ja kaupunkien tiedoista ja tutkin, onko lempeämpää meren äärellä vaiko sisämaassa jne. Tällainen säätilabongaus on yksi lempiharrastuksistani.

Viimeaikoina on kylässä ja lähialueilla ollut säätietojen perusteella aivan ihanaa, keväiset 20 + astetta ja välillä ylikin, jopa 23 nähtiin viimeviikolla. Aurinko paistaa nytkin täydeltä terältä. 10 päivän ennusteen mukaan tilanne muuttuu kuitenkin aika dramaattisesti pitkää perjantaita lähestyttäessä. Taivas pilvistyy ja sateet alkavat. Lentopäivää edeltävänä sekä lentopäivänämme sataa sitten ukkosen kera.

Ukkonen ja keväinen sadekin ovat ihan ookoo muuten, mutta viimeksi kun lentopäivänämme Nizzan lentokentän läheisyydessä ukkosti, koneet eivät liikkuneet lainkaan, vaan "jouduimme" yöpymään lentoyhtiön piikkiin Radisson SAS -hotellissa. Oli kyllä ihan hauskaa kun ei ollut mikään kiire mihinkään ja sapuskatkin tulivat lentoyhtiöltä. Siellä sitten istuttiin yliväsyneinä ja kikatettiin hysteerisesti ravintolassa myrskyn ulvoessa yössä.

Tällä kertaa olisi kova kiire päästä työasioissa heti hommiin Ranskaan saavuttuamme...Jännittää siis.

Jollei Nizzaan pääse laskeutumaan, tiedä vaikka meidät jätettäisiin Torinoon, niin kuin eräs ystäväpariskunta kerran juurikin nizzalaisukkosen vuoksi jätettiin. Sieltä sitten bussilla tummassa yössä Ranskan puolelle. Ystäviemme tapauksessa bussikuski taisi vielä eksyä matkalla, joten reissuun meni roimasti oletettua pidempään. Aikamoista, etenkin, kun olisimme saapumassa puolen yön aikoihin kentälle, jos lennot siis normaalisti  kulkisivat.Pääsiäiskello suklaasta, näitä me syömme
vasta pääsiäispäivästä lähtien, kunhan kellot ovat
"palanneet Roomasta soimaan kirkkoihin" 

Nähtäväksi jää. Sitten on vielä tuo Lufthansan pilottien lakkokin, joka tällä kertaa saattaa muuttaa aikataulujamme, elleivät pääsiäistä ennen pääse sopuun asioistaan.

Niin ne kiireemme sitten, hups vain, väistyvät, jos ensin jäämmekin vaikka jumiin jonnekin Helsinkiin odottelemaan pilottien päätöksiä, sitten myöhässä lähdemme Ranskaa kohden ja saavummekin Nizzan sijasta Torinoon, vaikka päivän-pari myöhässä! Tiedä vaikka olisimme perillä vasta 1. pääsiäispäiväksi.

Tällaista tämä on tämä ihmisen kiire, suunnitelmat ja odotukset. Jätämme kiireemme Korkeimman käteen. Suosiolla - ehkä otamme mukaan kuitenkin varmuuden vuoksi vähän ekstraevästä ja kivaa puuhaa pojalle, jos matkanteko venyy. iPadin akun lataus ( = rauha :) ) nimittäin on juuri sopivan mittainen tälle Helsinki-Nizza -välille jopa välilaskuineenkin, mutta se kestää vain sen ajan minkä kestää.