torstai 14. marraskuuta 2013

Menopaluu kesäksi

Noniin, saksalainen Autozug aloitti kesälippujensa myynnin eilen klo 10.00 - tasan. Saksan aikaa.

Me olimme passissa siis yhdeltätoista täällä Suomessa ja aloitimme lipuntilausprosessin minuutilleen ja onnistuimme kuin onnistuimmekin -toisin kuin viime vuonna- nappaamaan toiveittemme autojunaliput kesäksi! Viime kesänä lippumme olivat "vain" Hampurista Bolzanoon, kun nyt pääsemme Alessandriaan saakka (jHs.). Emmehän me viime kesänäkään päässeet kuin yhteen suuntaan Muncheniin saakka, vaikka kuinka oli liput eestaas Bolzanoon ja takaisin!

Alessandriasta ajaa mökille kolmessa tunnissa, niin ihanaa! Matkaan jää vain yksi kunnon ajopäivä, kun köröttelemme Ruotsista Hampurin tienoolle. Aivan mahtavaa. Pitkät ajopäivät käyvät kovasti selän ja säärien päälle, kun joutuu kyyhöttämään niin pitkään autonpenkillä. Niistä meillä on kokemusta jo hmm. varmaan ainakin kymmenen euroopanmittaisen ajoreissun verran. Autojuna tuo tähän todella tervetullutta vaihtelua!

Tosin, autojuna näytti saksalaismainoksissa varsin erilaiselta, kuin millaiseen junaosastoon me sitten majoittauduimme. Kuvissa hymyilee iloisia perheitä raikkaan näköisissä moderneissa juna"hyteissään". Meille osui kovasti oman vanhan kotoisan VR:n sinisten kulahtaneiden junavaunujen oloinen kompartementti. Oltiin silti ihan tohkeissamme eikä tullut mieleenkään valittaa, kun pääsi autosta pois. Pistinpähän vain merkille, että tunnelma kuvissa oli kyllä hyvin erilainen kuin mitä todellisuus sitten oli.

Omassa junaosastossa oli kyllä hohtoa, koirakin sai olla vapaana meidän jaloissamme. Viime vuonna matka jäi tosin tyngäksi keski-Euroopan tulvien vuoksi. Juna ei yksinkertaisesti uskaltanut ajaa Muncheniä pidemmälle ja sinne meidät sitten pysäytettiin yöllä neljältä. Kuudelta potkittiin ulos koko junasta, sateiseen ja kylmään ilmaan. Edessä oli hurjan pitkä ajopäivä, mutta pääsimme kuin pääsimmekin samana iltana vielä "kotiin", ranskankotiin.

Ehkä nyt pääsemme ees-taas junalla - ja vielä ihan perille saakka sinne, minne on liput ostettukin...saas nähdä! Toiveikkaana ainakin kesämatkaa taas odotamme.